In het FabLab voor industrieel ingenieurs van de VUB ontwikkelen studenten dit jaar prototypes van mobiele windturbines. Het resultaat van hun werk zal worden getoond tijdens een interactief event op 24 mei 2018, en daar kan uw bedrijf zich op originele wijze in de kijker zetten.


Innovatief onderwijs vereist een integratie van kennen en kunnen, van denken en doen. Zelf creëren en uitwerken in een team vinden wij zeer belangrijk, omdat dit studenten voorbereidt op hun latere loopbaan in onze bedrijven, waar een hands on mentaliteit absoluut noodzakelijk is.

Daarom vinden wij initiatieven zoals het FabLab voor industrieel ingenieurs van de VUB bijzonder waardevol. Het is een plek waar studenten zelfstandig werken met professionele machines onder begeleiding van andere studenten, waar ze machines mogen stuk maken, maar ze ook moeten herstellen. De onderlinge uitwisseling van ideeën en inzichten is een troef en een meerwaarde voor iedereen.

Dit jaar hebben de ingenieurs in spe van de VUB de opdracht gekregen om een mobiele windturbine te maken. De ontworpen prototypes worden getoond tijdens een interactief event op 24 mei 2018.

In die week (22-25 mei 2018) wil de VUB ook fondsen werven voor het FabLab, zodat studenten kunnen werken aan nieuwe innovaties met maatschappelijke relevantie.

De VUB wil de energie die de windturbines opwekken, gebruiken voor een digitaal billboard/LED-scherm en die milieuvriendelijke mediaruimte te koop aanbieden aan bedrijven die gerichte boodschappen hebben voor de hele VUB-community. Om één voorbeeld te noemen: een bedrijf dat openstaande (knelpunt)vacatures heeft, kan die bekend maken aan studenten die afstuderen. Er zijn verschillende sponsorpakketten van verschillende prijzen voorzien met een specifieke return voor de sponsors die een bepaalde formule kiezen.

Wil u graag een steentje bijdragen tot innovatie en/of duurzame initiatieven, uw netwerk vergroten via het netwerkevent of vlot young potentials bereiken, dan is dit een gelegenheid die u niet mag laten voorbij gaan.

In bijgaande brochure (6 MB) vindt u meer uitleg en de verschillende sponsorformules. U kan rechtstreeks contact opnemen met Isabelle Marneffe, directeur VUB-foundation, of met Mats Walschaerts, Fundraising Officer. U vindt hun gegevens eveneens in de brochure.