Dataspecialist Collibra, een startup die lid is van Agoria, kondigde gisteren aan dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald via CapitalG, het investeringsfonds van Google. Door de nieuwe kapitaalinjectie stijgt de waardering van Collibra boven één miljard dollar.


Tijdens eerdere financieringsrondes in de voorbije jaren had Collibra al 133 miljoen dollar opgehaald bij investeringsfondsen. De nieuwe kapitaalinjectie volgt op een recordjaar op het vlak van van inkomsten en wereldwijde expansie. Ze zal worden aangewend om de uitbreiding van Collibra's productportefeuille te financieren en zijn groei te versnellen. Collibra is namelijk van plan om zijn mogelijkheden op het gebied van AI en machine learning uit te breiden, zowel in zijn cloudplatform als in zijn ondersteuning van datawetenschappelijke teams.

"Collibra geeft bedrijven weer controle over hun gegevens, helpt hen te voldoen aan veranderende wetgeving, neemt opkomende technologieën over en legt de informatie vast die hen in staat stelt om diensten en oplossingen voor de toekomst te ontwerpen", aldus Derek Zanutto van CapitalG. 

Meer dan 300 internationale klanten in uiteenlopende sectoren, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, retail en technologie, vertrouwen op het Collibra-platform om hun datagedreven digitale transformaties te versterken. Collibra, een startup opgericht door 4 oud-studenten van de VUB, is een belangrijke partner geworden voor IT-managers, die bedrijven helpt oplossingen te implementeren die het mogelijk maken om data strategisch in te zetten en waardemaximalisatie te creëren. 

"Meer dan ooit leven we in een economie waar de meest innovatieve bedrijven gedreven worden door data. Het is ons meest waardevolle bezit geworden", aldus Felix Van de Maele, CEO en medeoprichter van Collibra. "Deze kapitaalinjectie toont Collibra's leiderschap en vermogen om zijn klanten te helpen hun marktpropositie te transformeren met een datagestuurde visie."

Meer informatie : www.collibra.com


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be