Belgospace, de oudste vereniging in België voor ruimtevaartactiviteiten, organiseerde op donderdag 10 oktober voor de eerste keer een meet & greet cocktail voor zijn leden en de belangrijkste stakeholders van de ruimtevaartsector.


De gekozen locatie was niet toevallig het Planetarium van Brussel, een gepaste en inspirerende omgeving waar wetenschap, technologie en ambitie samenkomen. Het succesvolle event werd geopend door korte maar krachtige speeches van zowel de Voorzitter Marc Dubois, Minister Sophie Wilmès als ESA Director Eric Morel.

Het werd een gemoedelijke avond met hapjes en drankjes, die vooral in het teken stond van vruchtbaar samen- en netwerken. Het is duidelijk dat deze sectorgenoten de wil hebben om deze belangrijke industrie over de grenzen van hun organisaties heen te laten verder groeien en zo naar een heuse ruimtevaarteconomie te evolueren.

Onder de aanwezigen waren zowel vertegenwoordigers van (internationale) organisaties als bedrijven, overheid, academici en onderzoeksinstellingen, een groeiende groep die voortdurend en aanzienlijk is toegenomen. Een weerspiegeling van de blakende gezondheid van het ruimtevaartecosysteem in België, dat een hoge toegevoegde waarde en bijhorende werkgelegenheid schept:  een mooie track record die enkel kan worden volgehouden als de overheid de wil heeft om verder in deze sector van de toekomst te investeren.

En net zoals de Rode Duivels, die op een boogscheut van het event San Marino in de pan hakten, verkeert de Belgische ruimtevaartsector in topvorm!