Om ons kantoor te Antwerpen te versterken, zijn wij op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Om ons domein People & Organisation te Antwerpen te versterken, zijn wij op zoek naar een:

Senior Expert HR & Social Affairs (m/v)

 

Algemeen

Het People & Organisation team van Agoria helpt de lidbedrijven bij het ontwikkelen en implementeren van hun HR-beleid. Een team van een veertigtal experts, verspreid over 5 kantoren, adviseert en ondersteunt de leden met betrekking tot de sociale wetgeving, het sociaal overleg en specifieke HR-thema’s.

Om onze dienstverlening aan de lidbedrijven op het gebied van HR (vb. loonbeleid, ontwikkeling en beheer van competenties, werkorganisatie, duurzame inzetbaarheid) verder te ontwikkelen en nieuwe diensten te creëren, willen we ons team versterken. Voor het team van Antwerpen/Limburg zoeken wij een senior expert in HR-beleid met een goede kennis van de verschillende HR-processen en beste praktijken, die zijn ervaring met de lidbedrijven kan delen en de nodige initiatieven kan nemen om nieuwe producten, tools en diensten aan onze leden en klanten aan te bieden.

 

Verantwoordelijkheden

 • Je coördineert de werking van expertteam Antwerpen/Limburg dat de leden en klanten adviseert op het vlak van het sociaal recht, het sociaal overleg en specifieke HR-thema’s.
 • Je adviseert en ondersteunt de HR-verantwoordelijken van lidbedrijven bij verschillende HR-processen (inflow, mobility & outflow of staff).
 • Je geeft presentaties in het kader van infosessies, seminaries en opleidingen.
 • Je leidt comités en overleggroepen van leden.
 • Je stuurt of neemt deel aan interne projecten en werkgroepen, o.a. in het kader van de ontwikkeling van diensten en producten.
 • Je volgt de actualiteit op een aantal HR-domeinen, de sociale wetgeving en de politiek en levert hierover input voor nieuwsberichten en visienota’s.
 • Je werkt in een matrixstructuur waarbij je functioneel rapporteert aan de Lead People & Organisation.

 

Gewenst profiel

 • Je hebt een diploma hoger onderwijs, bij voorkeur in menswetenschappen (psychologie of pedagogische wetenschappen) of in rechten;
 • Je hebt relevante werkervaring in HR Management, opgedaan binnen een bedrijf ;
 • Je hebt een basiskennis van het sociaal recht en het sociaal overleg;
 • Je hebt een goede praktijkkennis van sociaal recht en sociaal overleg en je wilt jouw vaardigheden op deze gebieden met alle plezier verder ontwikkelen;
 • Je bent goed op de hoogte van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die van belang zijn voor jouw functiegebied, je hebt oog voor trends in invloeden die in de toekomst een rol kunnen spelen kan daarover een eigen mening en visie vormen;
 • Je weet raad met de verwachtingen van de leden/klanten en bent in staat zaken vanuit hun standpunt aan te pakken;
 • Je kunt zowel problemen analyseren als oplossingen formuleren en geeft daarbij blijk van de nodige creativiteit;
 • Je hebt geen schrik om in voorkomend geval bestaande praktijken ter discussie te stellen en nieuwe oplossingen of werkmethodes voor te stellen;
 • Je bent extravert en klantvriendelijk. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, je kunt een team operationeel leiden zodat de kennis en expertise spontaan wordt gedeeld en samen oplossingen worden gezocht;
 • Je bent Nederlandstalig en spreekt vlot Frans; kennis van het Engels is een troef.

 

Ons aanbod

Een baan bij de grootste sectorfederatie van België, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. De mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Een aangename werkomgeving in Antwerpen. Een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen.

 

 Contact

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.