Het SCIFI-project (Smart City Innovations Framework Implementation) in het kader van het Interreg 2 ZeeŽn-samenwerkingsprogramma heeft als doel de markt te activeren voor innovatieve oplossingen om de openbare dienstverlening te verbeteren d.m.v. data. Verschillende steden (Saint-Quentin (FR), Brugge en Mechelen (BE) en Delft (NL)) speuren naar gemeenschappelijke uitdagingen op het vlak van mobiliteit, energie en milieu. Met de hulp van organisaties die het bedrijfsleven ondersteunen zoals Faubourg Numťrique (FR), Agoria (BE), Cambridge Cleantech (UK) en de University of Southampton (UK) onderzoeken ze innovatieve procurementmethodes om samen met bedrijven te werken aan de ontwikkeling van datagebaseerde oplossingen, die oplossingen te implementeren in proeftuinen en de waarde van het openstellen van data aan te tonen.

Met het SCIFI-kader zal worden gezorgd voor de quadruple helix-relaties en de methodologieŽn voor 2 ZeeŽn-steden om innovatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen te vinden met een slimme, datagestuurde aanpak. Dit kader zal het concurrentievermogen van de 2 ZeeŽn-regio op het gebied van stedelijke innovatie vergroten, de innovatieve sectoren van de regionale economie stimuleren en de levenskwaliteit in 2 ZeeŽn-steden verhogen.

CoŲrdinator: Mechelen (BE)
Projectmanagement: Bax Company
Partners: Saint-Quentin (FR), Brugge (BE), Mechelen (BE), Delft (NL), Agoria (BE), Faubourg Numťrique (FR), Cambridge Cleantech (UK) en de University of Southampton (UK)
Startdatum: 13 juli 2017
Duur: 4 jaar
Subsidie EFRO (60%): Ä 1.899.302
SCIFI-website: http://smartcityinnovation.eu/