Voertuigindustrie zoekt 600 nieuwe medewerkers in ons land

maandag 16 januari 2017

Momenteel heeft een dertigtal bedrijven uit de voertuigindustrie 600 openstaande vacatures in ons land, zo blijkt uit een rondvraag van Agoria naar aanleiding van het Autosalon. Opvallend: heel wat bedrijven zijn op zoek naar mensen met kennis rond elektrische mobiliteit.

Lees meer

Egemin pilootproject bij Audi

vrijdag 13 januari 2017

Smart Factory, de slimme fabriek met intelligente, verbonden en geïntegreerde processen, is vandaag brandend actueel in zowat alle industriële sectoren. Audi koos de 'Smart Factory' dan ook als basisthema voor de TechDay in Ingolstadt.

Lees meer


Ontwerp van interprofessioneel akkoord 2017-2018

donderdag 12 januari 2017

Gisteravond is tussen de interprofessionele werkgeversorganisaties en vakbonden een ontwerp van Interprofessioneel akkoord voor 2017-2018 tot stand gekomen. Raadpleeg hier de integrale tekst ervan, alsook een persbericht van Agoria.

Lees meer

VIDEO - Waarom hebben we schrik van technologische beroepen? (3)

woensdag 11 januari 2017

Het probleem met technologische en wetenschappelijke beroepen is dat velen ze wantrouwen. Maar vanwaar komt deze vrees? Wil je aan je kinderen uitleggen dat technologische beroepen niet alleen belangrijk, maar ook uitdagend zijn? Toon hen dit filmpje van Agoria en deel het op de sociale media!

Lees meer

VIDEO - Kennisoverdracht zorgt voor elektriciteit (2)

dinsdag 10 januari 2017

Als kennisoverdracht lukt, springen de vonken ervan af. Maar als de connectie niet tot stand komt, beland je al vlug in een doodlopend straatje. Wilt u aan uw kinderen uitleggen wat het belang van kennisuitwisseling is en hoe dit zorgt voor maatschappelijke vooruitgang? Toon hen dit filmpje van Agoria.

Lees meer

VIDEO: Aan innovatie komt nooit een einde! (1)

maandag 9 januari 2017

Het probleem met innovatie is dat het nooit af is. Meer nog, op het moment dat we denken dat we een geniaal idee gevonden hebben is er altijd wel iemand die er ons op wijst dat het toch niet zo uniek is...

Lees meer

Waarom circulair ondernemen?

maandag 9 januari 2017

De voorbije weken kwam u te weten wat het concept circulaire economie precies inhoudt. Maar waarom heeft iedereen nu eigenlijk de mond vol van die circulaire economie? Voor welke problemen biedt ze een oplossing? Op welke maatschappelijke trends speelt ze in?

Lees meerLeden in the picture

Zoek een lid

Agenda