banner
FR EN

Agenda

Agoria index

Banking Technology Club

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Energy Club

Sports Technology Club

Would you like to ICT with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Mobile ICT

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

BSDI

AFT VAS

Privacy

Agoria verdedigt de technologische industrie

Stubbe Metaalbewerking trekt resoluut de kaart van de innovatie

Innovative partners for better business. Op het industrieterrein Beerse-Zuid in de Antwerpse Noorderkempen opende Pierre Stubbe onlangs de deuren van een nagelnieuwe vestiging voor zijn in draai- en freeswerk gespecialiseerde bedrijf Stubbe bvba. "Door onophoudelijk te investeren in mensen en machines, blijven we de norm bepalen en kunnen we nieuwe markten aanboren."

Lees meer

Agenda

Meet the New Ambassador of Belgium in Finland

Schrijf je in

Opleiding 'Sociale wetgeving' (Brabant)

Schrijf je in

Infosessie inspectiecampagne rond oppervlaktebehandeling metalen

Schrijf je in

Limburgevent 2015: '3D-printing in uw bedrijf?'

Schrijf je in

Voorstelling Code besloten ruimten/Preventieadviseur van het jaar

Schrijf je in

Opleiding 'Sociale wetgeving' (Antwerpen)

Schrijf je in

PC 200 (APCB): infosessie sectorakkoord 2015-2016

Schrijf je in

Masterclass Lean Product Development

Schrijf je in

Opleiding 'Sociale wetgeving' (Oost- en West-Vlaanderen)

Schrijf je in

Jaarvergadering Agoria Subcontracting

Schrijf je in

Jaarvergadering Agoria Subcontracting: 'Samenwerken in de waardeketen'

Schrijf je in

ISIS-Consult Seminar International Employment

Schrijf je in
» «
Person

Patrick Van den Bossche

Waarom de goede leerling straffen?

De Vlaamse regering kiest er in haar regeerakkoord voor om op basis van een benchmarkoefening de globale milieukosten te reduceren. Haar recente beslissing om de afvalstoffenheffing in Vlaanderen te verdubbelen, druist echter compleet tegen die doelstelling in.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Een juiste studiekeuze? Een makkie!

Wat moeten onze jongeren op school leren? Het was enkele dagen geleden één van de vragen die Radio 1 aan zijn luisteraars stelde tijdens een thema-uitzending rond onderwijs. Wie regelmatig de rapporten van de VDAB leest, weet het wel: technologie en ICT zijn onmisbaar in het latere leven.

Lees meer
Person

Jef D'Hollander

TTIP - Waarom is meer regulerende convergentie noodzakelijk?

TTIP wordt weleens de 'moeder aller handelsakkoorden' genoemd. Laat me even uw aandacht vestigen op de voorgestelde regelgevende samenwerking, een door sommige gevreesd, maar volgens ons cruciaal onderdeel van TTIP.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

First things first

First things first, uiteraard kan ook werk worden gemaakt van de verhoging van het nettoloon. Maar de volgorde blijft belangrijk: verlaag eerst de loonkosten voor het herstel van de concurrentiekracht. België is een klein land dat niet lang kan teren op de interne consumptie. We zijn een open economie die het van de export moet hebben.

Lees meer
Person

Jef D'Hollander

Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP): tijd voor actie en een evenwichtig debat

Nooit trok een handelsakkoord van de EU zoveel aandacht als het TTIP. Jammer genoeg beperkt het huidige publieke debat zich meestal tot enkele symboolstrijdpunten of randzaken. Hoog tijd dus om de aandacht te vestigen op de voordelen van het verdrag.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

Betrokken medewerkers krijg je niet zomaar cadeau!

De Fabriek van de Toekomst kan niet zonder mensen. Betrokken mensen die mee willen nadenken, creëren en plannen maken. Ondernemende mensen ook, die echt goesting hebben om mee te bouwen aan een productieve en winstgevende business. Maar zulke mensen… die krijg je niet zomaar cadeau!

Lees meer
Person

Tom Ceulemans

Business of the future: de industrie werkt aan de toekomst, en u?

Als bedrijf wordt u om de oren geslagen met nieuwe trends, megatrends en zelfs paradigmaverschuivingen op economisch, maatschappelijk en technologisch vlak. Deze (r)evoluties kunnen uw business compleet veranderen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Professoren praten over de toekomst, ondernemers maken ze

Om te kunnen overleven moet elke onderneming zich nu voortdurend vernieuwen: de innovatiebron vinden die haar in staat stelt toegevoegde waarde te genereren. Het gaat daarbij niet enkel over de producten of diensten die ze aanbiedt, maar ook over de manier waarop ze worden gemaakt en op de markt gebracht.

Lees meer
Person

Ingrid Reynaert

Smart Cities tussen droom en daad

Klimaatopwarming, vergrijzing, urbanisatie, globale concurrentie, digitalisering, … Dat steden vandaag nood hebben aan duurzame, innovatieve oplossingen, behoeft al lang geen betoog meer. Na het besef is het echter tijd om over de beleidsdomeinen heen een visie en een actieplan op lange termijn te ontplooien.

Lees meer
Person

Jo Boullart

Drie verbeterpunten voor de Machinerichtlijn van 2006

De Europese Commissie bestudeert dit jaar de herziening van de machinerichtlijn en de bijpassende gids die de richtlijn interpreteert. Hier alvast drie aspecten die aan verbetering toe zijn.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Steun investeringen in de fabrieken en jobs van de toekomst

De technologische industrie zal in 2015 meer dan 2 miljard euro investeren in ons land, een lichte stijging (+1%) tegenover vorig jaar. Het lijken de eerste voorzichtige zonnestralen die door de bewolkte hemel prikken.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

De fabriek van de toekomst: medewerkers aan het stuur

Over desindustrialisatie vloeide de voorbije jaren al veel inkt. België kampt met een loonhandicap. Moeten we het voortaan zonder productiebedrijven stellen? Is de tijd aangebroken om onze industrie te herdenken tot ‘fabrieken van de toekomst’?

Lees meer
Person

Jef Seghers

Techniek moet je vooral doen

Agoria Metal-Alliance.be, het overlegplatform van leveranciers van productietechnologie aan de metaalbewerkende industrie in België, stuurt technische scholieren op een industriële ontdekkingstocht tijdens de vakbeurs MTMS 2015.

Lees meer
Person

Bert Mons

Belgische voertuigindustrie is ‘place to be’ voor jong technisch talent

Jongeren die vandaag voor technologiestudies kiezen, zitten straks op rozen. Want industry 4.0 komt eraan en dat zal boeiende technische jobs met zich meebrengen. De Belgische voertuigsector heeft hen alvast heel wat te bieden.

Lees meer
Person

Jeroen Vits

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

België heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom een btw-verhoging een goed idee is

Bent u op de hoogte van de verschillende btw-tarieven in ons land? Wist u dat wie een rockgroep boekt, drie tarieven moet hanteren? Nul procent voor de drummer, zes voor de levensnoodzakelijke gitarist en 21 procent voor de zanger, een luxeproduct.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Is privacy enkel iets voor technologie-analfabeten?

Een korting in de supermarkt via mijn klantenkaart, mijn GPS die me naar een parking leidt,... Al deze fijne toepassingen kunnen maar functioneren omdat we bereid zijn onze data te delen en dus een stukje van onze privacy op te geven. Is dat een probleem?

Lees meer
Person

Paul Peeters

De maakindustrie is dood, leve de maakindustrie

Innovatie-arme volumeproductie heeft geen toekomst in België. Wendbare, digitale, technologische en mensgerichte maakbedrijven die een steeds toenemende waarde creëren voor hun klanten des te meer!

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Hervorm en bied perspectief

Minister-President Bourgeois lanceerde begin dit jaar een opvallende oproep aan het Vlaamse bedrijfsleven tot ‘activisme’. De technologische industrie staat klaar om hierop in te spelen, maar verwacht ook actie van de Vlaamse regering.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Competitiviteit? Een zaak van ons allemaal

De beste staking is degene die niet uitgevoerd wordt, zegt men wel eens bij wijze van boutade, ook aan vakbondszijde...

Lees meer
Person

Peter Perremans

Belgische subcontractors verdienen uw steun

Agoria geeft de Belgische metaalverwerkende toeleveranciers een welverdiend duwtje in de rug met de campagne ''Belgian quality subcontracting = innovative partners for better business'.

Lees meer
Person

Eric Robert

Een werkgever kies je niet zoals een auto of een yoghurtje!

De HR-specialisten staan onder druk. Nooit was de factor mens zo belangrijk in een organisatie als vandaag. Het HR-beleid moet opnieuw worden uitgedacht. Employer branding, de aantrekkelijkheid van een onderneming als werkgever, wordt onontbeerlijk.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom staken? De Belg wikt, de klant beschikt

De betogende vakbonden op 6 november waren duidelijk: werkgevers zijn uitbuiters, de regering is een rechtse marionet van de werkgevers en de werknemers zijn de slachtoffers. Voilà, de rollen zijn verdeeld, de poppenkast is begonnen.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Gaan we voor ritzege of voor tourwinst? Vlaamse regering moet ondernemen, internationaliseren en innoveren

Een vijfde van de regeerperiode Bourgeois I zit erop. Het is te vroeg om in te schatten of deze regering daadwerkelijk de bakens weet te verzetten. Maar een verjaardag en Vlaamse feestdag vormen een goed moment om nog even in herinnering te brengen wat op het spel staat.

Lees meer
» «

Vind een lid

Populariteit technologiestudies bevestigt zich

Tot vandaag hebben al 5509 jongeren zich ingeschreven voor de richtingen master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Dat zijn er zeven procent meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip, zo blijkt uit de technologiebarometer van Agoria.

Lees meer

Twee awards voor Test & Measurement Solutions

Test & Measurement Solutions werd door National Instruments (NI) uitgeroepen tot ‘Regional Partner of the Year for EMEIA’ (Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika). Daarnaast sleepte ons lidbedrijf ook de prijs voor Most Outstanding Technical Resources in de wacht.

Lees meer

Stormloop op technologiestudies

Nu al hebben zich 4082 studenten ingeschreven voor de richtingen master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Dat is 18% meer dan vorig academiejaar op hetzelfde tijdstip, zegt Agoria.

Lees meer