banner
FR EN

AFT VAS

Agenda

Agoria index

Banking Technology Club

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Energy Club

Sports Technology Club

Would you like to ICT with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Mobile ICT

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Sirris en Agoria werken aan de gietproducten van de toekomst

Agoria en het technologisch collectief centrum Sirris hebben op 30 maart jl. in Zwijnaarde (Gent) een fonkelnieuwe pilootgieterij geopend, goed voor een investering van 550.000 euro. In ons land wordt elk 140.000 ton gietwerk geproduceerd, waarvan de helft voor export. Er werken zo’n 3.000 mensen in de sector.

Lees meer

Producten met inox worden duurder

De prijzen van een reeks consumenten- en industriële producten waarin inox of roestvrij staal is verwerkt, dreigen een stuk duurder te worden. "Een aantal inoxproducenten schermen de EU-markt af, consumenten en bedrijven worden de dupe," waarschuwt Agoria.

Lees meer

Agenda

Europese homologatie voor aanhangwagens en getrokken machines volgens ...

Schrijf je in

Jaarprogramma 'Social Relations Every Day' en workshops

Schrijf je in

Masterclass Quick Response Manufacturing

Schrijf je in

Werkgroepvergaderingen van het Smart Cities-project

Schrijf je in

Infosessie 'Hoe de douanereglementering efficiënt implementeren in uw ...

Schrijf je in

Werkbezoek aan Toyota Valenciennes en CETIM in Senlis

Schrijf je in

Enterprise mobility management state of play

Schrijf je in

Opleiding milieu - niveau C: Bodem en lucht

Schrijf je in

Smart Cities-comité - Exclusief voor comité-leden

Schrijf je in

Seminarie 'Gevaarlijke stoffen na 1 juni 2015'

Schrijf je in

BiR&D Seminar: Belgium, THE better place for R&D

Schrijf je in

Masterclass 'Manufacturing pressure equipment according to EN 13445'

Schrijf je in

Data Driven Marketing & Data Driven HR Strategies: Best Practices & Le...

Schrijf je in

Opleiding milieu - niveau C: Water en geluid

Schrijf je in
» «
Person

Ingrid Reynaert

Smart Cities tussen droom en daad

Klimaatopwarming, vergrijzing, urbanisatie, globale concurrentie, digitalisering, … Dat steden vandaag nood hebben aan duurzame, innovatieve oplossingen, behoeft al lang geen betoog meer. Na het besef is het echter tijd om over de beleidsdomeinen heen een visie en een actieplan op lange termijn te ontplooien.

Lees meer
Person

Jo Boullart

Drie verbeterpunten voor de Machinerichtlijn van 2006

De Europese Commissie bestudeert dit jaar de herziening van de machinerichtlijn en de bijpassende gids die de richtlijn interpreteert. Hier alvast drie aspecten die aan verbetering toe zijn.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Steun investeringen in de fabrieken en jobs van de toekomst

De technologische industrie zal in 2015 meer dan 2 miljard euro investeren in ons land, een lichte stijging (+1%) tegenover vorig jaar. Het lijken de eerste voorzichtige zonnestralen die door de bewolkte hemel prikken.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

De fabriek van de toekomst: medewerkers aan het stuur

Over desindustrialisatie vloeide de voorbije jaren al veel inkt. België kampt met een loonhandicap. Moeten we het voortaan zonder productiebedrijven stellen? Is de tijd aangebroken om onze industrie te herdenken tot ‘fabrieken van de toekomst’?

Lees meer
Person

Jef Seghers

Techniek moet je vooral doen

Agoria Metal-Alliance.be, het overlegplatform van leveranciers van productietechnologie aan de metaalbewerkende industrie in België, stuurt technische scholieren op een industriële ontdekkingstocht tijdens de vakbeurs MTMS 2015.

Lees meer
Person

Bert Mons

Belgische voertuigindustrie is ‘place to be’ voor jong technisch talent

Jongeren die vandaag voor technologiestudies kiezen, zitten straks op rozen. Want industry 4.0 komt eraan en dat zal boeiende technische jobs met zich meebrengen. De Belgische voertuigsector heeft hen alvast heel wat te bieden.

Lees meer
Person

Jeroen Vits

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

België heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom een btw-verhoging een goed idee is

Bent u op de hoogte van de verschillende btw-tarieven in ons land? Wist u dat wie een rockgroep boekt, drie tarieven moet hanteren? Nul procent voor de drummer, zes voor de levensnoodzakelijke gitarist en 21 procent voor de zanger, een luxeproduct.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Is privacy enkel iets voor technologie-analfabeten?

Een korting in de supermarkt via mijn klantenkaart, mijn GPS die me naar een parking leidt,... Al deze fijne toepassingen kunnen maar functioneren omdat we bereid zijn onze data te delen en dus een stukje van onze privacy op te geven. Is dat een probleem?

Lees meer
Person

Paul Peeters

De maakindustrie is dood, leve de maakindustrie

Innovatie-arme volumeproductie heeft geen toekomst in België. Wendbare, digitale, technologische en mensgerichte maakbedrijven die een steeds toenemende waarde creëren voor hun klanten des te meer!

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Hervorm en bied perspectief

Minister-President Bourgeois lanceerde begin dit jaar een opvallende oproep aan het Vlaamse bedrijfsleven tot ‘activisme’. De technologische industrie staat klaar om hierop in te spelen, maar verwacht ook actie van de Vlaamse regering.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Competitiviteit? Een zaak van ons allemaal

De beste staking is degene die niet uitgevoerd wordt, zegt men wel eens bij wijze van boutade, ook aan vakbondszijde...

Lees meer
Person

Peter Perremans

Belgische subcontractors verdienen uw steun

Agoria geeft de Belgische metaalverwerkende toeleveranciers een welverdiend duwtje in de rug met de campagne ''Belgian quality subcontracting = innovative partners for better business'.

Lees meer
Person

Eric Robert

Een werkgever kies je niet zoals een auto of een yoghurtje!

De HR-specialisten staan onder druk. Nooit was de factor mens zo belangrijk in een organisatie als vandaag. Het HR-beleid moet opnieuw worden uitgedacht. Employer branding, de aantrekkelijkheid van een onderneming als werkgever, wordt onontbeerlijk.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom staken? De Belg wikt, de klant beschikt

De betogende vakbonden op 6 november waren duidelijk: werkgevers zijn uitbuiters, de regering is een rechtse marionet van de werkgevers en de werknemers zijn de slachtoffers. Voilà, de rollen zijn verdeeld, de poppenkast is begonnen.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Op weg naar een coherent energiebeleid?

Het voornemen om een coherent energiebeleid uit te werken in het regeerakkoord is positief. Maar dit voornemen wordt (nog) niet omgezet in concrete beslissingen. Het regeerakkoord geeft geen duidelijk strategie voor het bereiken van een optimale energiemix.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Regeerakkoord: is dit genoeg?

Is dit genoeg? Dat is de vraag die heel wat mensen zich stellen over de inhoud van het regeerakkoord van de nieuwe federale regering. Bevat het regeerakkoord voldoende elementen om de concurrentiepositie van onze bedrijven eindelijk te herstellen?

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
» «

Vind een lid

Victor Buyck: "De XY-Tool van Agoria is meer dan gewoon een softwaretool"

De personeelsdienst van Victor Buyck Steel Construction gebruikt al sinds 2008 de XY-Tool van Agoria bij de organisatie van de sociale verkiezingen. Omdat de werknemers van de technische bedrijfseenheid over verschillende vestigingen en werven in binnen- en buitenland verspreid zijn, komt deze ondersteuning goed van pas. Kijk maar even mee naar deze getuigenis!

Lees meer

Wint "uw" project een Agoria Smart Cities Award 2015?

Levert uw bedrijf slimme technologieën aan steden of gemeenten om hun werking efficiënter te maken en/of de leefbaarheid te bevorderen? Dan nodigen we u van harte uit om uw opdrachtgevers ertoe aan te zetten deel te nemen aan de tweede editie van de Agoria Smart City Award en deze prestatie(s) bij een breed publiek in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer

Nils Müller leeft in de toekomst, maar op 20 mei is hij onder ons ...

Een reis in de toekomst: dat is wat keynote speaker Nils Müller ons belooft tijdens ‘Make it pop’, het komende corporate event van Agoria. Nils is bekend om zijn inspirerende en verbazingwekkende presentaties. Wees er dus op 20 mei e.k. bij en ontdek samen met hem de grootste technologietrends die de wereld voor ons in petto heeft.

Lees meer