banner
FR

Agoria tevreden met compensatie indirecte CO2-kosten

Technologiefederatie Agoria is tevreden over de definitieve goedkeuring van de compensatie voor indirecte CO2-kosten uit elektriciteit.“Dit is een cruciale verwezenlijking uit het competitiviteitspact van de Vlaamse regering."

Lees meer

Agenda

Workshop: Hoe succesvol onderhandelen met vakbonden?

Schrijf je in

Spiegelcommissievergadering normalisatie veiligheid van machines

Schrijf je in

mHealth Workgroup : Preparation mHealth conference

Schrijf je in

B2B marketing: reclame is dood, leve content?

Schrijf je in

Infosessie over nieuwe productietechnologieën voor de fabriek van de t...

Schrijf je in

Rechten op en bescherming van software: wat is de impact op uw busines...

Schrijf je in

Agoria-debat met de kopstukken van de Europese kieslijsten

Schrijf je in

Bootcamp Nebucom: 'My Software-as-a-Service?'

Schrijf je in

Agoria-workshop 'Industriële marketing voor kmo's'

Schrijf je in

Thermodynamica en fasediagrammen in de metallurgie: geen geheimen meer

Schrijf je in
» «
Person

Paul Soete

Indexering: grafdelver van het sociaal overleg?

Als ooit het sociaal overleg ten grave wordt gedragen, mag de automatische indexering zeker vooraan mee in de stoet. Indexering en onderhandelingsvrijheid gaan niet samen, zegt Paul Soete, CEO van Agoria, in zijn nieuwste blog.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Belastingdruk technologiebedrijven met 22 procent gestegen

De belasting op winst en vermogen van ondernemingen neemt dit jaar in België met 1,2 miljard euro toe. Sinds de regering Di Rupo I aan de slag ging, steeg de belastingdruk in de technologische industrie met 22%.

Lees meer
Person

Mathias Cys

Stadstol of rekeningrijden?

De voorbije jaren zijn er verschillende actieplannen geweest om de mobiliteitsuitdaging en het probleem van de files in Brussel aan te pakken. Toch blijft de verkeerssituatie jaar na jaar verslechteren. Structurele oplossingen dringen zich op.

Lees meer
Person

Paul Soete

Weg met dat ‘low tech-complex’

De oorzaak voor het negatieve kantelen van de Belgische handelsbalans is niet de kwaliteit van onze producten. België is wel degelijk sterk in hightech.

Lees meer
Person

Jos Pinte

Waarom we dringend slimmer moeten worden…

Onze productiebedrijven moeten zich kunnen transformeren tot sterke, innovatieve en duurzame bedrijven van de toekomst die ook vanuit onze regio de wereld kunnen veroveren.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

De broodnodige make-over van onze maakindustrie

Met het project ‘Made different’ willen we op termijn 500 Vlaamse maakbedrijven laten evolueren tot echte “fabrieken van de toekomst”.

Lees meer
Person

Baudouin Corlùy

Nu of nooit voor investeringen in ultrabreedband

10% extra breedbanddekking zou ons bruto binnenlands product (bbp) met 1,5% doen stijgen. Dat zegt onze overheid. Hoog tijd dus om in actie te schieten. Het nationaal plan voor de invoering van een netwerk van snel en ultrasnel internet komt als geroepen.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

“What’s next”: drie trends om te onthouden!

Tijdens het Mobile World Congress met zijn 1800 exposanten vond een hele week lang simultaan ook de “What’s next”-conferentie plaats. We beëindigen onze blog met drie ‘must knows’.

Lees meer
Person

Paul Soete

Langer werken is Zweeds normaal

Moet je op studiereis naar Zweden met de minister van Pensioenen om overtuigd te worden van de noodzaak langer te werken? Natuurlijk niet. Dat is evident als je weet dat de vergrijzingsgolf op ons afkomt. Maar hoe pak je dat langer werken aan?

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: Amazon op zoek naar apps

And the winner is... op het Mobile World Congress worden ook heel wat prijzen uitgedeeld. Mijn aandacht ging maandag o.a. naar de Mobile Premier Awards, waar ook Belgen de finale haalden. Dinsdag had ik een ontmoeting met Amazon, dat geïnteresseerd kijkt naar (Belgische?) apps.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: eerste indrukken!

Het Mobile World Congress 2014 heeft zijn start niet gemist. Maandag was een drukke eerste dag, met ook op de Belgische stand van de Agoria App Alliance in Hall 7 veel bezoekers. Veel tijd om te bloggen was er niet, maar hier toch alvast enkele eerste indrukken... in foto’s!

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: 3 soorten ‘business’ apps

Vandaag gaat het Mobile World Congress effectief van start en kan je me live volgen via Twitter op #MWC14B. Vanavond komt Marc Zuckerberg de mobiele strategie van Facebook na de overname van Whatsapp toelichten. Wie weet kan ik snel een ‘selfie’ met hem maken!

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: Kunnen apps de wereld redden?

Met de regelmaat van de klok worden studies uitgebracht over de app-economie. Voor sommigen is deze nieuwe sector de redder van de Europese economie. Wat is er nu van aan?

Lees meer
Person

Paul Soete

Stel competitiviteit, innovatie, investeringen en export centraal

De voorbije regering was in eerste instantie een crisisbestrijder. En toegegeven, aan crisissen was er de voorbije jaren geen gebrek.

Lees meer
Person

Dominique Du Tré

Hoe de EU met slimme regels onze industrie kan helpen

Wist u dat liefst 75 procent van de regels waaraan onze producten moeten voldoen, door de Europese instellingen worden vastgelegd? Het is dus zaak om erbij te zijn en te wegen op de Europese regels.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Kies voor industrie en technologie!

Als er één les is die we hebben geleerd uit de economische crisis is het wel dat de industrie levensbelangrijk is voor onze welvaart. Vlaanderen bracht om die reden een nieuw industrieel beleid (NIB) in stelling.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

Wordt Brussel een smart city?

Steden pakken graag uit met de titel ‘smart city’, maar hoe smart is Brussel? Potentieel heeft de Europese hoofdstad in overvloed. Hiervoor moet ze investeren in talent, mobiliteit, innovatie en fiscaliteit.

Lees meer
Person

Paul Soete

Wat we zelf doen...

Belgische bedrijven doen het goed in buitenland, maar zijn vaak veel minder dan ze eigenlijk verdienen ‘sant in eigen land’.

Lees meer
Person

Paul Soete

Indexhervorming: welke garnaal koopt Jan Modaal?

De Europese Commissie heeft onlangs aan handelaars van Noordzeegarnalen een miljoenenboete opgelegd voor prijs- en marktafspraken. Niet zozeer de visliefhebber tastte dieper in de buidel, maar vooral de bedrijven.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Hoe onze monopolistische overheid een ‘perfecte prijsdiscriminatie’ organiseert

Selectieve lastenverlagingen voor bepaalde groepen nemen de verlammende loonkosthandicap voor alle andere bedrijven niet weg. België heeft een algemene loonkostenverlaging nodig.

Lees meer
Person

Paul Soete

Barema-ballonnetjestijd

Het is even stil geweest rond de anciënniteitsbarema’s. Maar minister Monica De Coninck heeft het debat plots weer nieuw leven ingeblazen.

Lees meer
Person

Jo De Jonghe

‘Size and quality do matter’

De moderne preventieadviseur moet van alle markten thuis zijn. Maar waar moet hij zelf de mosterd halen?

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Foute telecomprijs in index kost overheid en bedrijven 1 miljard euro

Niemand die er nog aan twijfelt dat de telecomprijzen in ons land dalen. Jammer genoeg bereikt al dit goede nieuws de indexcommissie niet.

Lees meer
» «

Vind een lid

Mister President: André Ghysens (Sociaal Comité)

Heel wat bedrijfsleiders engageren zich ook bij Agoria, bijvoorbeeld als voorzitter van een van onze comités of stuurgroepen. Wie zijn deze voorzitters? Wat hebben ze al gerealiseerd? Vandaag ontmoeten we André Ghysens (Sabca), voorzitter van het Sociaal Comité.

Lees meer

Krijgt u straks een slimme robot als collega?

Als het aan professor Brian Williams van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ligt ongetwijfeld wel. Met zijn team ontwikkelt hij intelligente roboticasystemen om de mens op het werk en in tal van andere domeinen te assisteren. Benieuwd hoe ver hij met zijn onderzoek staat? U verneemt het tijdens de MIT Europe Conference op 21 en 22 mei in Brussel.

Lees meer

"Volvo Car Gent bereidt zich voor op topjaar!"

Dat zegt Eric Van Landeghem, managing director van Volvo Car Gent. Waarom, dat legt hij uit in een interview met www.beautomotive.be, het online platform waarmee Agoria en Febiac de voertuigsector in ons land promoten bij investeerders en het grote publiek.

Lees meer