banner
FR EN

AFT VAS

Agenda

Agoria index

Banking Technology Club

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Energy Club

Sports Technology Club

Would you like to ICT with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Mobile ICT

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Agoria stelt toekomstbeeld voor Defensie voor

Heeft de Belgische samenleving nood aan een defensieapparaat in 2030? Zo ja, wat moeten dan de kernopdrachten zijn? En in welke zin moet de Belgische Defensie evolueren, vertrekkend van de realiteit van vandaag? Download het visiedocument van Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Lees meer

Agenda

Startvergadering bedrijfsgroep Composieten

Schrijf je in

Seminar Welzijn: 'Preventie van burn-out'

Schrijf je in

Voseko-event 'Toekomst van de Vlaamse industrie'

Schrijf je in

Cursus hygiŽnisch ontwerp van machines voor de voedingsindustrie

Schrijf je in

Werkgroepvergaderingen van het Smart Cities-project

Schrijf je in

Opleiding milieu - niveau C: administratieve verplichtingen, afval en ...

Schrijf je in

Railway Safety & Interoperability in the EU

Schrijf je in

Theoretische basisopleiding ontwerp van machines: veiligheids- en gezo...

Schrijf je in

Eurotrans Gear Training 2015: 'Production'

Schrijf je in

Seminarie: twee jaar Vlaams wapenhandeldecreet

Schrijf je in

Hoe normen aan belang winnen in regelgeving automotive constructie

Schrijf je in

Opleiding risicoanalyse van machines in het kader van de machinerichtl...

Schrijf je in

ISO/IEC 27001: norm voor informatiebeveiliging & risicomanagement

Schrijf je in
» «
Person

Jeroen Vits

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

BelgiŽ heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom een btw-verhoging een goed idee is

Bent u op de hoogte van de verschillende btw-tarieven in ons land? Wist u dat wie een rockgroep boekt, drie tarieven moet hanteren? Nul procent voor de drummer, zes voor de levensnoodzakelijke gitarist en 21 procent voor de zanger, een luxeproduct.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Is privacy enkel iets voor technologie-analfabeten?

Een korting in de supermarkt via mijn klantenkaart, mijn GPS die me naar een parking leidt,... Al deze fijne toepassingen kunnen maar functioneren omdat we bereid zijn onze data te delen en dus een stukje van onze privacy op te geven. Is dat een probleem?

Lees meer
Person

Paul Peeters

De maakindustrie is dood, leve de maakindustrie

Innovatie-arme volumeproductie heeft geen toekomst in BelgiŽ. Wendbare, digitale, technologische en mensgerichte maakbedrijven die een steeds toenemende waarde creŽren voor hun klanten des te meer!

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Hervorm en bied perspectief

Minister-President Bourgeois lanceerde begin dit jaar een opvallende oproep aan het Vlaamse bedrijfsleven tot Ďactivismeí. De technologische industrie staat klaar om hierop in te spelen, maar verwacht ook actie van de Vlaamse regering.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Competitiviteit? Een zaak van ons allemaal

De beste staking is degene die niet uitgevoerd wordt, zegt men wel eens bij wijze van boutade, ook aan vakbondszijde...

Lees meer
Person

Peter Perremans

Belgische subcontractors verdienen uw steun

Agoria geeft de Belgische metaalverwerkende toeleveranciers een welverdiend duwtje in de rug met de campagne ''Belgian quality subcontracting = innovative partners for better business'.

Lees meer
Person

Eric Robert

Een werkgever kies je niet zoals een auto of een yoghurtje!

De HR-specialisten staan onder druk. Nooit was de factor mens zo belangrijk in een organisatie als vandaag. Het HR-beleid moet opnieuw worden uitgedacht. Employer branding, de aantrekkelijkheid van een onderneming als werkgever, wordt onontbeerlijk.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom staken? De Belg wikt, de klant beschikt

De betogende vakbonden op 6 november waren duidelijk: werkgevers zijn uitbuiters, de regering is een rechtse marionet van de werkgevers en de werknemers zijn de slachtoffers. Voilŗ, de rollen zijn verdeeld, de poppenkast is begonnen.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Op weg naar een coherent energiebeleid?

Het voornemen om een coherent energiebeleid uit te werken in het regeerakkoord is positief. Maar dit voornemen wordt (nog) niet omgezet in concrete beslissingen. Het regeerakkoord geeft geen duidelijk strategie voor het bereiken van een optimale energiemix.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Regeerakkoord: is dit genoeg?

Is dit genoeg? Dat is de vraag die heel wat mensen zich stellen over de inhoud van het regeerakkoord van de nieuwe federale regering. Bevat het regeerakkoord voldoende elementen om de concurrentiepositie van onze bedrijven eindelijk te herstellen?

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Nulgroei? Daar tekenen we niet voor

Hoewel sommige voorspellers al een tijd een heropleving aankondigen, slaat de industriŽle motor van ons land niet aan. Voor echte groei is een grondige onderhoudsbeurt nodig.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

De vier werven voor de volgende Brusselse regering

De nieuwe Brusselse regering die momenteel wordt gevormd, staat voor heel wat uitdagingen. We geven alvast vier prioritaire werven mee.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vijf jaar studeren voor industrieel ingenieur: neen bedankt!

Drie bachelorjaren plus ťťn masterjaar volstaan om industrieel ingenieurs op te leiden. Dat zeggen ook de bedrijven, waar toch 85% van onze industrieel ingenieurs aan de slag gaan.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kies Technologie op 25 mei!

"Hoe gaan we dat betalen?" Iedereen weet dat er keuzes moeten worden gemaakt. Agoria vraagt een duidelijke keuze voor de industrie, de belangrijkste groeimotor van onze economie.

Lees meer
» «

Vind een lid

Kandidaten gezocht voor 'MIT Innovators Under 35 Award'

Innovators Under 35 is een gemeenschap van innovatoren en pioniers die elk jaar in vele landen een prijs uitreikt aan ondernemers of onderzoekers die een baanbrekend technologisch project hebben uitgewerkt. Dit jaar wordt voor het eerst ook in BelgiŽ zo'n prijs uitgereikt. Meld hier kandidaten aan!

Lees meer

Fabriek van de Toekomst: Newtec in de kijker

Newtec, een internationale topspeler op het gebied van spitstechnologie voor satellietcommunicatie, doorliep als een van de eerste bedrijven in ons land het Made Different-traject. Zijn belangrijkste transformaties waren de uitrol van een digital factory, de introductie van end-to-end engineering en de omarming van een human-centered productieproces.

Lees meer

Maak op Kanaal Z kennis met 'fabriek van de toekomst' Dentsply Implants!

Als ze hun producten en processen innoveren, nieuwe niches opzoeken en meer exporteren is er wel degelijk een toekomst voor industriŽle bedrijven in BelgiŽ. Ter inspiratie laat Kanaal Z u binnenkijken in de eerste fabrieken van de toekomst. Kijk vanavond vanaf 20 uur naar het transformatieverhaal van Dentsply Implants.

Lees meer

Doet technologie nog dromen?

Veel technologiebedrijven vinden maar moeilijk geschikt personeel. Omdat jongeren te weinig weten over wat ze precies doen bijvoorbeeld, of over hun troeven en uitdagingen,... Hoog tijd dus om eens de stem van de bedrijven te laten horen. En om toe te lichten dat wetenschap en technologie helemaal niet saai zijn. Wel integendeel!

Lees meer

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

BelgiŽ heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer

Begin bij de ambassade als u een buitenlandse markt wilt betreden

Waarom is het interessant om zaken te doen in een bepaald land? Wat is goed om weten over dit land? Wat zijn de marktkansen in India, Mexico of Qatar? Hoe gaat de toestand in Rusland evolueren? Allemaal vragen die onze bedrijven konden stellen aan de ambassadeurs van BelgiŽ in een hele reeks landen.

Lees meer