banner
FR EN

AFT VAS

Agenda

Agoria index

Banking Technology Club

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Energy Club

Sports Technology Club

Would you like to ICT with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Mobile ICT

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Bike of the Year... and the winners are

De Trek Dublin 5 (stadsfiets), de KTM Macina Fun 9 (E-Bike) en de KTM Revelator Sky DI2 (racefiets) zijn de winnaars van de verkiezing ‘Bike of the Year’. Agoria en VAB zetten met dit initiatief het belang van veilige en kwaliteitsvolle fietsen in de kijker.

Lees meer

Producten met inox worden duurder

De prijzen van een reeks consumenten- en industriële producten waarin inox of roestvrij staal is verwerkt, dreigen een stuk duurder te worden. "Een aantal inoxproducenten schermen de EU-markt af, consumenten en bedrijven worden de dupe," waarschuwt Agoria.

Lees meer

Agenda

Event 'Producten van morgen worden gegoten'

Schrijf je in

WG3 Smart Digital Communication - Infrastructure

Schrijf je in

Innovation Day - Automation in the production of composite parts

Schrijf je in

Opleiding elektronische besturingssystemen met een veiligheidsfunctie

Schrijf je in

Cloud computing: een enorme opportuniteit voor de Belgische retailsect...

Schrijf je in

Infosessie 'Hoe de douanereglementering efficiënt implementeren in uw ...

Schrijf je in

Werkgroepvergaderingen van het Smart Cities-project

Schrijf je in

Masterclass Quick Response Manufacturing

Schrijf je in

Jaarprogramma 'Social Relations Every Day' en workshops

Schrijf je in
» «
Person

Marc Lambotte

Steun investeringen in de fabrieken en jobs van de toekomst

De technologische industrie zal in 2015 meer dan 2 miljard euro investeren in ons land, een lichte stijging (+1%) tegenover vorig jaar. Het lijken de eerste voorzichtige zonnestralen die door de bewolkte hemel prikken.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

De fabriek van de toekomst: medewerkers aan het stuur

Over desindustrialisatie vloeide de voorbije jaren al veel inkt. België kampt met een loonhandicap, zelfs tegenover de buurlanden. Moeten we het voortaan zonder productiebedrijven stellen? Of is de tijd aangebroken om onze industrie te herdenken tot ‘fabrieken van de toekomst’? En welke rol krijgt de ‘medewerker van toekomst’ toebedeeld?

Lees meer
Person

Jef Seghers

Techniek moet je vooral doen

Agoria Metal-Alliance.be, het overlegplatform van leveranciers van productietechnologie aan de metaalbewerkende industrie in België, stuurt technische scholieren op een industriële ontdekkingstocht tijdens de vakbeurs MTMS 2015. Want passie voor techniek ontwikkelen, dat is vooral een kwestie van (laten) doen.

Lees meer
Person

Bert Mons

Belgische voertuigindustrie is ‘place to be’ voor jong technisch talent

Jongeren die vandaag voor technologiestudies kiezen, zitten straks op rozen. Want industry 4.0 komt eraan en dat zal boeiende technische jobs met zich meebrengen. De Belgische voertuigsector heeft hen alvast heel wat te bieden.

Lees meer
Person

Jeroen Vits

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

België heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom een btw-verhoging een goed idee is

Bent u op de hoogte van de verschillende btw-tarieven in ons land? Wist u dat wie een rockgroep boekt, drie tarieven moet hanteren? Nul procent voor de drummer, zes voor de levensnoodzakelijke gitarist en 21 procent voor de zanger, een luxeproduct.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Is privacy enkel iets voor technologie-analfabeten?

Een korting in de supermarkt via mijn klantenkaart, mijn GPS die me naar een parking leidt,... Al deze fijne toepassingen kunnen maar functioneren omdat we bereid zijn onze data te delen en dus een stukje van onze privacy op te geven. Is dat een probleem?

Lees meer
Person

Paul Peeters

De maakindustrie is dood, leve de maakindustrie

Innovatie-arme volumeproductie heeft geen toekomst in België. Wendbare, digitale, technologische en mensgerichte maakbedrijven die een steeds toenemende waarde creëren voor hun klanten des te meer!

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Hervorm en bied perspectief

Minister-President Bourgeois lanceerde begin dit jaar een opvallende oproep aan het Vlaamse bedrijfsleven tot ‘activisme’. De technologische industrie staat klaar om hierop in te spelen, maar verwacht ook actie van de Vlaamse regering.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Competitiviteit? Een zaak van ons allemaal

De beste staking is degene die niet uitgevoerd wordt, zegt men wel eens bij wijze van boutade, ook aan vakbondszijde...

Lees meer
Person

Peter Perremans

Belgische subcontractors verdienen uw steun

Agoria geeft de Belgische metaalverwerkende toeleveranciers een welverdiend duwtje in de rug met de campagne ''Belgian quality subcontracting = innovative partners for better business'.

Lees meer
Person

Eric Robert

Een werkgever kies je niet zoals een auto of een yoghurtje!

De HR-specialisten staan onder druk. Nooit was de factor mens zo belangrijk in een organisatie als vandaag. Het HR-beleid moet opnieuw worden uitgedacht. Employer branding, de aantrekkelijkheid van een onderneming als werkgever, wordt onontbeerlijk.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom staken? De Belg wikt, de klant beschikt

De betogende vakbonden op 6 november waren duidelijk: werkgevers zijn uitbuiters, de regering is een rechtse marionet van de werkgevers en de werknemers zijn de slachtoffers. Voilà, de rollen zijn verdeeld, de poppenkast is begonnen.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Op weg naar een coherent energiebeleid?

Het voornemen om een coherent energiebeleid uit te werken in het regeerakkoord is positief. Maar dit voornemen wordt (nog) niet omgezet in concrete beslissingen. Het regeerakkoord geeft geen duidelijk strategie voor het bereiken van een optimale energiemix.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Regeerakkoord: is dit genoeg?

Is dit genoeg? Dat is de vraag die heel wat mensen zich stellen over de inhoud van het regeerakkoord van de nieuwe federale regering. Bevat het regeerakkoord voldoende elementen om de concurrentiepositie van onze bedrijven eindelijk te herstellen?

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Nulgroei? Daar tekenen we niet voor

Hoewel sommige voorspellers al een tijd een heropleving aankondigen, slaat de industriële motor van ons land niet aan. Voor echte groei is een grondige onderhoudsbeurt nodig.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

De vier werven voor de volgende Brusselse regering

De nieuwe Brusselse regering die momenteel wordt gevormd, staat voor heel wat uitdagingen. We geven alvast vier prioritaire werven mee.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vijf jaar studeren voor industrieel ingenieur: neen bedankt!

Drie bachelorjaren plus één masterjaar volstaan om industrieel ingenieurs op te leiden. Dat zeggen ook de bedrijven, waar toch 85% van onze industrieel ingenieurs aan de slag gaan.

Lees meer
» «

Vind een lid

Waar staan we in de wereld van de 3D?

3D Food Printing, 3D-geluid, holografische tv, virtuele realiteit of augmented reality … 3D is één groot bruisend vat. Maar wat zijn nu de echte trends die u niet mag missen en wat gaat wel weer voorbij? Professor Jacques Verly, waarschijnlijk een van de grootste Belgische specialisten op dit domein, geeft zijn kijk op de ontwikkelingen.

Lees meer

Fabriek van de Toekomst: Provan in de kijker

Vier bedrijven hebben na een assessmentproces de status van ‘Fabriek van de Toekomst‘ bereikt. Een ervan is metaalbewerkingsbedrijf Provan, met vestigingen in Genk en Bilzen. Ontdek hier waarom dit bedrijf zo bijzonder en vooruitstrevend is.

Lees meer

Aankopersbeurs 2015: ideaal om lokale leveranciers te ontmoeten!

De job van aankoper evolueert en er duiken tal van uitdagingen op die bovendien verschillen naargelang van de sector. Ter gelegenheid van de komende Aankopersbeurs in Leuven spraken we met twee hoofdaankopers - Pascal Beeckmans (Besix) en Frédéric Tilmans (Infrabel) over hun werk en wat ze van de 'ideale' leverancier verwachten.

Lees meer

Witzenmann Benelux: "Advies van hoog niveau"

Agoria is all about business. Your business. Herziening en bijwerking van de algemene aan- en verkoopvoorwaarden, aanpassing van de functie- en loonclassificatie... Witzenmann Benelux doet al jaren een beroep op Agoria, en met resultaat!

Lees meer