banner
FR EN

AFT VAS

Agenda

Agoria index

Banking Technology Club

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Energy Club

Sports Technology Club

Would you like to ICT with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Mobile ICT

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Home Agoria

Supporters AA Gent meest tevreden over hun voetbalstadion (stadionenquête Agoria - iVOX)

De supporters van kersvers landskampioen AA Gent geven het stadion van hun club gemiddeld 8,8 op tien. Geen enkel stadion in ons land doet beter, zo blijkt uit een onderzoek van Agoria en iVOX. "Bijna negen op tien Belgische voetbalfans zouden vaker naar het voetbal gaan als de profclubs meer zouden investeren in hun stadioninfrastructuur en fanbeleving,” zegt Agoria's CEO Marc Lambotte.

Lees meer

‘Make it pop’: de foto’s!

Hartelijk bedankt aan iedereen die woensdag heeft deelgenomen aan ons corporate event ‘Make it pop’. Alle standhouders, sprekers, Speed Radical Gamers en de vele andere gasten: u was geweldig! Bekijk hier de foto’s!

Lees meer

Agenda

Seminar Welzijn: risicoanalyse volgens de machinerichtlijn

Schrijf je in

Workshop 'De kracht van stakeholders voor het optimaliseren van uw bed...

Schrijf je in

Balance Boosts: moving from preaching to practicing gender balance in ...

Schrijf je in

CEO-CIO topdebat: A Match Made Somewhere: Big Data and the Internet of...

Schrijf je in

Boekvoorstelling 'When digital becomes human'

Schrijf je in

Jaarprogramma 'Social Relations Every Day' en workshops

Schrijf je in

Interne en externe communicatie: key success factor in sociale relatie...

Schrijf je in

Workshop 'De impact van business model transformatie op uw bedrijfsvoe...

Schrijf je in

Say goodbye to Enterprise IT : Welcome to the Mobile First World

Schrijf je in
» «
Person

Jef D'Hollander

Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP): tijd voor actie en een evenwichtig debat

Nooit trok een handelsakkoord van de EU zoveel aandacht als het TTIP. Jammer genoeg beperkt het huidige publieke debat zich meestal tot enkele symboolstrijdpunten of randzaken. Hoog tijd dus om de aandacht te vestigen op de voordelen van het verdrag.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

Betrokken medewerkers krijg je niet zomaar cadeau!

De Fabriek van de Toekomst kan niet zonder mensen. Betrokken mensen die mee willen nadenken, creëren en plannen maken. Ondernemende mensen ook, die echt goesting hebben om mee te bouwen aan een productieve en winstgevende business. Maar zulke mensen… die krijg je niet zomaar cadeau!

Lees meer
Person

Tom Ceulemans

Business of the future: de industrie werkt aan de toekomst, en u?

Als bedrijf wordt u om de oren geslagen met nieuwe trends, megatrends en zelfs paradigmaverschuivingen op economisch, maatschappelijk en technologisch vlak. Deze (r)evoluties kunnen uw business compleet veranderen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Professoren praten over de toekomst, ondernemers maken ze

Om te kunnen overleven moet elke onderneming zich nu voortdurend vernieuwen: de innovatiebron vinden die haar in staat stelt toegevoegde waarde te genereren. Het gaat daarbij niet enkel over de producten of diensten die ze aanbiedt, maar ook over de manier waarop ze worden gemaakt en op de markt gebracht.

Lees meer
Person

Ingrid Reynaert

Smart Cities tussen droom en daad

Klimaatopwarming, vergrijzing, urbanisatie, globale concurrentie, digitalisering, … Dat steden vandaag nood hebben aan duurzame, innovatieve oplossingen, behoeft al lang geen betoog meer. Na het besef is het echter tijd om over de beleidsdomeinen heen een visie en een actieplan op lange termijn te ontplooien.

Lees meer
Person

Jo Boullart

Drie verbeterpunten voor de Machinerichtlijn van 2006

De Europese Commissie bestudeert dit jaar de herziening van de machinerichtlijn en de bijpassende gids die de richtlijn interpreteert. Hier alvast drie aspecten die aan verbetering toe zijn.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Steun investeringen in de fabrieken en jobs van de toekomst

De technologische industrie zal in 2015 meer dan 2 miljard euro investeren in ons land, een lichte stijging (+1%) tegenover vorig jaar. Het lijken de eerste voorzichtige zonnestralen die door de bewolkte hemel prikken.

Lees meer
Person

Robrecht Janssens

De fabriek van de toekomst: medewerkers aan het stuur

Over desindustrialisatie vloeide de voorbije jaren al veel inkt. België kampt met een loonhandicap. Moeten we het voortaan zonder productiebedrijven stellen? Is de tijd aangebroken om onze industrie te herdenken tot ‘fabrieken van de toekomst’?

Lees meer
Person

Jef Seghers

Techniek moet je vooral doen

Agoria Metal-Alliance.be, het overlegplatform van leveranciers van productietechnologie aan de metaalbewerkende industrie in België, stuurt technische scholieren op een industriële ontdekkingstocht tijdens de vakbeurs MTMS 2015.

Lees meer
Person

Bert Mons

Belgische voertuigindustrie is ‘place to be’ voor jong technisch talent

Jongeren die vandaag voor technologiestudies kiezen, zitten straks op rozen. Want industry 4.0 komt eraan en dat zal boeiende technische jobs met zich meebrengen. De Belgische voertuigsector heeft hen alvast heel wat te bieden.

Lees meer
Person

Jeroen Vits

Voedselveiligheid begint aan de tekentafel

België heeft een goede reputatie op het vlak van voedselveiligheid. Toch mogen we niet blind zijn voor onze gebreken. Er is nood aan een mentaliteitswijziging bij de machinebouwers zodat we ons leiderschap behouden.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom een btw-verhoging een goed idee is

Bent u op de hoogte van de verschillende btw-tarieven in ons land? Wist u dat wie een rockgroep boekt, drie tarieven moet hanteren? Nul procent voor de drummer, zes voor de levensnoodzakelijke gitarist en 21 procent voor de zanger, een luxeproduct.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Is privacy enkel iets voor technologie-analfabeten?

Een korting in de supermarkt via mijn klantenkaart, mijn GPS die me naar een parking leidt,... Al deze fijne toepassingen kunnen maar functioneren omdat we bereid zijn onze data te delen en dus een stukje van onze privacy op te geven. Is dat een probleem?

Lees meer
Person

Paul Peeters

De maakindustrie is dood, leve de maakindustrie

Innovatie-arme volumeproductie heeft geen toekomst in België. Wendbare, digitale, technologische en mensgerichte maakbedrijven die een steeds toenemende waarde creëren voor hun klanten des te meer!

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Hervorm en bied perspectief

Minister-President Bourgeois lanceerde begin dit jaar een opvallende oproep aan het Vlaamse bedrijfsleven tot ‘activisme’. De technologische industrie staat klaar om hierop in te spelen, maar verwacht ook actie van de Vlaamse regering.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Competitiviteit? Een zaak van ons allemaal

De beste staking is degene die niet uitgevoerd wordt, zegt men wel eens bij wijze van boutade, ook aan vakbondszijde...

Lees meer
Person

Peter Perremans

Belgische subcontractors verdienen uw steun

Agoria geeft de Belgische metaalverwerkende toeleveranciers een welverdiend duwtje in de rug met de campagne ''Belgian quality subcontracting = innovative partners for better business'.

Lees meer
Person

Eric Robert

Een werkgever kies je niet zoals een auto of een yoghurtje!

De HR-specialisten staan onder druk. Nooit was de factor mens zo belangrijk in een organisatie als vandaag. Het HR-beleid moet opnieuw worden uitgedacht. Employer branding, de aantrekkelijkheid van een onderneming als werkgever, wordt onontbeerlijk.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Waarom staken? De Belg wikt, de klant beschikt

De betogende vakbonden op 6 november waren duidelijk: werkgevers zijn uitbuiters, de regering is een rechtse marionet van de werkgevers en de werknemers zijn de slachtoffers. Voilà, de rollen zijn verdeeld, de poppenkast is begonnen.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Op weg naar een coherent energiebeleid?

Het voornemen om een coherent energiebeleid uit te werken in het regeerakkoord is positief. Maar dit voornemen wordt (nog) niet omgezet in concrete beslissingen. Het regeerakkoord geeft geen duidelijk strategie voor het bereiken van een optimale energiemix.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Regeerakkoord: is dit genoeg?

Is dit genoeg? Dat is de vraag die heel wat mensen zich stellen over de inhoud van het regeerakkoord van de nieuwe federale regering. Bevat het regeerakkoord voldoende elementen om de concurrentiepositie van onze bedrijven eindelijk te herstellen?

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
» «

Vind een lid

‘Make it pop’: de foto’s!

Hartelijk bedankt aan iedereen die woensdag heeft deelgenomen aan ons corporate event ‘Make it pop’. Alle standhouders, sprekers, Speed Radical Gamers en de vele andere gasten: u was geweldig! Bekijk hier de foto’s!

Lees meer

Factory of the future: niet zonder medewerkers van de toekomst

Wat is de plaats van de mannen en vrouwen in de fabriek van toekomst? Hoe zal de medewerker van de toekomst en meer in het algemeen de arbeidsmarkt in de toekomst eruitzien? Om die vragen te beantwoorden had Agoria een zeer heterogeen panel samengebracht dat het alvast over een punt eens was: het belang van dialoog.

Lees meer

Nils Müller toont boeiende collage van nieuwe technologie

3D printing, augmented en virtual reality, swarm drones, cognitoys, het outernet,… Keynote speaker Nils Müller (TrendONE) nam tijdens ‘Make it pop’ de afgeladen volle zaal mee op een waanzinnige trip naar 2025. En of dat de moeite was! Bekijk hier de video.

Lees meer

Speed Radical Game: Inspirerende ideeënboost

Ook de workshop 'Speed radical game' tijdens ons corporate event was een groot succes. De mensen van TrendOne namen de deelnemers op sleeptouw en de innovatieve ideeën vlogen in het rond. Lees hier een kort verslag.

Lees meer

Business of the future: weet waar je naartoe wil!

Bijna dagelijks worden technologiebedrijven overstelpt met trends en verschuivingen op technologisch, economisch en maatschappelijk vlak. Welke evoluties zijn het volgen waard? Hoe snel moet verandering gaan? Het luik ‘Business of the Future’ in het nieuwe Masterplan Innovatie van Agoria en Sirris biedt een denkkader voor deze vragen. En tijdens ‘Make it pop’ boog een panel van experten zich over het thema.

Lees meer

Ondernemingen gaan mobiel

Steeds meer bedrijven schaffen massaal tablets en smartphones aan voor hun werknemers en rusten die uit met op hun business gerichte applicaties. Agoria neemt in ICT Focus die 'mobile enterprise'-markt onder de loep. Download hier dit themadossier en schrijf meteen ook in voor ons event 'Say goodbye to Enterprise IT : Welcome to the Mobile First World' op 18 juni!

Lees meer