banner
FR
  Home > Home  


Belgospace is de Belgische vereniging van de ruimtevaartindustrie, die de meeste Belgische ruimtevaartbedrijven en leden van Agoria verenigt.
Door de aansluiting van de academische wereld is het de enige vereniging die op federaal vlak tegelijkertijd de dialoog tussen de academische wereld en de industrie bevordert en zo alle belangen van de sector verdedigt. Meer over Belgospace


 
Belgische ruimtevaartsector ambieert nieuwe ESA-opdrachten

Belgospace, de vereniging van de ruimtevaartindustrie die haar 50ste verjaardag viert, hoopt op nieuwe ESA-opdrachten ter waarde van 200 miljoen EUR op jaarbasis in de komende 5 jaar. De volgende 10 jaar zullen zeker 35 ruimtezendingen met Belgische technologie gelanceerd worden. >>The 50th anniversary of Belgospace/ Space Week 2012

Dirk Frimout en de bemanning van de missie Atlas hebben de “Space Week” ingehuldigd om de 50ste verjaardag van Belgospace en de 20ste verjaardag van de STS-45 vlucht van de eerste Belg in de ruimte te vieren. Charles Bolden, commandant van de missie en nu directeur van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft aangetoond hoe belangrijk het ruimteonderzoek is en het belang de jongeren te motiveren voor een wetenschappelijke studie."

Meer standpunten binnen de rubriek Opinie
De uitdagingen van de ruimtevaartsector
 • Kennis in stand houden:
  de middelen om een koppositie te behouden bestaan, waarom ze nog beter gebruiken?

 • Meedoen met de groten:
  de grote industriële groepen hebben nood aan de knowhow en de flexibiliteit van de KMO's.

 • De toekomst uitvinden:
  de grote ruimtevaartinfrastructuren hebben al een grote impact op het dagelijkse leven.

Belgospace reageert
 • Om de onderzoeksprogramma's in het kader van de ESA te promoten zoals bijv. het General Support Technology Programme (GSTP) en het programma voor telecommunicatiesystemen (ARTES), waarvoor voor de periode 2006-2010 bijna 150 miljoen euro is uitgetrokken.
 • Om België nauwer te betrekken bij het Europees ruimtevaartbeleid vraagt Agoria een verhoging van de budgettaire middelen met 3,4%.
 • Om de Belgische competenties te promoten bij grote groepen zoals Thales Alenia Space en EADS alsook bij de overheid.
 • Samen met andere Agoria-sectoren worden acties gevoerd bij de universiteiten en hogescholen om ervoor te zorgen dat in de eindwerken onderzoek naar nieuwe toepassingen die gebruikmaken van GALILEO en GMES worden opgenomen.

Meer standpunten binnen de rubriek Opinie