Merco Machines verkoopt 2.000ste machine

vrijdag 24 maart 2017

Een Italiaanse klant heeft bij Merco Machines geÔnvesteerd in een automatische verfspuitmachine voor het lakken van stalen vaten. Dankzij dit order overschrijdt dit Agoria-lidbedrijf uit Merelbeke de kaap van 2.000 verkochte machines. Proficiat!

Lees meer

BeGeo 2017: hotspot voor geo-informatie!

vrijdag 24 maart 2017

Met meer dan 1.100 bezoekers en een honderdtal sprekers is de balans van de tweede editie van BeGeo uitermate positief. Waar het allemaal om draaide op 16 maart jl.? De ontwikkeling van geo-informatie, van geolocatie over smart cities en de samenvoeging van big data tot de opmars van drones. Een verslag.

Lees meer


Hoe kan ik invulling geven aan mijn globaal preventieplan en jaaractieplan?

dinsdag 21 maart 2017

U maakte al kennis met Agoria's zelfdiagnosetool Welzijn. In dit artikel leggen we uit hoe u vanuit de ingevulde zelfdiagnosetool een actieplan kunt opmaken om zo invulling te geven aan het globaal preventieplan (GPP) en jaaractieplan (JAP).

Lees meer

Ferre Smeets uit Mol en Sion Van De Velde uit Vorselaar zijn Vlaanderens grootste STEM-talenten

maandag 20 maart 2017

Ferre Smeets (1e jaar SO) van het Sint-Jan-Berchmanscollege in Mol en Sion Van De Velde (2e jaar SO) van het Kardinaal van Roeyinstituut in Vorselaar mogen zich gedurende ťťn jaar de grootste technologietalenten in Vlaanderen noemen. Zij wonnen op zaterdag 18 maart de finale van de zevende Vlaamse STEM Olympiade. Proficiat!

Lees meer

Brugelette: bezoek een Smart City via Pairi Daiza (+video)

donderdag 16 maart 2017

Pairi Daiza had maar enkele jaren nodig om een grote Belgische en zelfs Europese attractie te worden. Om de mobiliteitsproblemen aan te pakken, investeerde de gemeente in een innovatief project waarbij de verplaatsingen van de bezoekers in kaart worden gebracht. Goed voor een Smart City Award! Hoe het in z'n werk gaat, zie je hier.

Lees meer

Whitepaper: naar een geÔntegreerd verzuimbeleid

donderdag 16 maart 2017

Afwezigheden kosten een bedrijf veel geld. De directe kost van ťťn dag ziekteverzuim bedraagt 5,2% van het bruto maandloon van een werknemer. Voert uw bedrijf een geÔntegreerd verzuimbeleid? Download onze nieuwe whitepaper boordevol praktische tips en tricks!

Lees meer

50 jaar brandpreventie in BelgiŽ: voorkomen nog altijd beter dan genezen!

woensdag 15 maart 2017

De tragische brand in de Brusselse Innovation in 1967 legde de kiem voor de eerste maatregelen rond brandpreventie in ons land. Vandaag, 50 jaar later, is onze strenge wetgeving in dit domein nog steeds geen overbodige luxe. De leden van Agoria Fire Technologies zijn dan ook opgetogen over een nieuwe postzegelreeks waarmee bPost particulieren en bedrijven sensibiliseert.

Lees meerLeden in the picture

Zoek een lid

Agenda