banner
FR

AFT VAS

Agenda

Agoria Academy

Agoria index

App Alliance

Banking Technology

Bedrijvengids

Blogpost

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Engergy Club

Sports technology

Would you like to ict with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Jobs

Lid worden

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Agoria: “Recordaantal inschrijvingen voor technologiestudies”

De toenemende populariteit van technologiestudies wordt bevestigd in Agoria's technologiebarometer. Dit academiejaar starten bijna 8000 jongeren (+12%!) aan de richtingen master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Ook vrouwen vinden steeds vlotter de weg naar technologiestudies.

Lees meer

Voetbalfan geeft Belgische voetbalstadions 5,8 op 10

Bijna negen op de tien Belgische voetbalfans zouden vaker naar het voetbal gaan als de profclubs meer zouden investeren in hun stadioninfrastructuur en fan experience. Dat blijkt uit een onderzoek van technologiefederatie Agoria, uitgevoerd door iVOX bij 7085 Belgische voetballiefhebbers via nieuwsblad.be en DHnet.be.

Lees meer

Agenda

Theoretische basisopleiding machineontwerp: veiligheids- en gezondheid...

Schrijf je in

Seminar 'Investeringen in de Belgische elektriciteitsnetten'

Schrijf je in

Morning meeting with Michel Delbaere (Crop's)

Schrijf je in

Seminar: Financiering van ‘smart city’-projecten

Schrijf je in

Flanders: leading the way in renewable energy technology

Schrijf je in

Masterclass Quick Response Manufacturing

Schrijf je in

Be prepared for the unknown competitor

Schrijf je in

Nebucom Bootcamp: juridische aspecten van cloud computing

Schrijf je in

Jaarprogramma 'Social Relations Every Day' en workshops

Schrijf je in

Federplast Innovatieseminar 'On the road to innovation'

Schrijf je in

Infosessie nieuwe regelgeving psychosociale belasting

Schrijf je in

CECE-congres 2014 'Construction industry in an agile world'

Schrijf je in

Infosessie met Luc Lallemand (CEO Infrabel)

Schrijf je in
» «
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Nulgroei? Daar tekenen we niet voor

Hoewel sommige voorspellers al een tijd een heropleving aankondigen, slaat de industriële motor van ons land niet aan. Voor echte groei is een grondige onderhoudsbeurt nodig.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

De vier werven voor de volgende Brusselse regering

De nieuwe Brusselse regering die momenteel wordt gevormd, staat voor heel wat uitdagingen. We geven alvast vier prioritaire werven mee.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vijf jaar studeren voor industrieel ingenieur: neen bedankt!

Drie bachelorjaren plus één masterjaar volstaan om industrieel ingenieurs op te leiden. Dat zeggen ook de bedrijven, waar toch 85% van onze industrieel ingenieurs aan de slag gaan.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kies Technologie op 25 mei!

"Hoe gaan we dat betalen?" Iedereen weet dat er keuzes moeten worden gemaakt. Agoria vraagt een duidelijke keuze voor de industrie, de belangrijkste groeimotor van onze economie.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

Wie zorgt ervoor dat de metro morgen ook nog rijdt?

Brusselse ondernemingen vinden geen technologisch gekwalificeerd personeel. Om de welvaart van morgen veilig te stellen, is het noodzakelijk om werknemers met een technologisch profiel op te leiden!

Lees meer
Person

Paul Soete

Minimumlonen – De tijd van de symbolische discussies is voorbij

Bij de landen zonder nationaal minimum zitten heel wat landen waar via cao’s het aantal laag betaalden beperkt blijft. Daar kan je spreken over een feitelijk minimum.

Lees meer
Person

Baudouin Corlùy

Geen witboeken meer, maar graag een digitale boost

25 mei is geen deadline, maar een kans om ons land een digitale boost te geven. Wat als we van ‘digitaal’ nu eens een echte prioriteit maakten in plaats van het zoveelste witboek?

Lees meer
Person

Mathias Cys

Waarom we uit Brussel verhuizen?

Het lijkt er sterk op dat er een houdbaarheidsdatum staat op de aanwezigheid in een Brusselse stadscontext. Tijd voor actie, vindt Agoria.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vlaanderen: beter doen met minder middelen

Bedrijven die succesvol zijn, moeten innoveren en transformeren. Een noodzaak, want wie stil zit wordt ingehaald door de concurrentie. Wat geldt voor onze productiebedrijven, zou ook zo moeten zijn voor de Vlaamse én lokale overheden.

Lees meer
Person

Paul Soete

Indexering: grafdelver van het sociaal overleg?

Als ooit het sociaal overleg ten grave wordt gedragen, mag de automatische indexering zeker vooraan mee in de stoet. Indexering en onderhandelingsvrijheid gaan niet samen, zegt Paul Soete, CEO van Agoria, in zijn nieuwste blog.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Belastingdruk technologiebedrijven met 22 procent gestegen

De belasting op winst en vermogen van ondernemingen neemt dit jaar in België met 1,2 miljard euro toe. Sinds de regering Di Rupo I aan de slag ging, steeg de belastingdruk in de technologische industrie met 22%.

Lees meer
Person

Mathias Cys

Stadstol of rekeningrijden?

Er zijn al verschillende actieplannen geweest om de mobiliteitsuitdaging en fileprobleem in Brussel aan te pakken. Toch blijft de verkeerssituatie jaar na jaar verslechteren.

Lees meer
Person

Paul Soete

Weg met dat ‘low tech-complex’

De oorzaak voor het negatieve kantelen van de Belgische handelsbalans is niet de kwaliteit van onze producten. België is wel degelijk sterk in hightech.

Lees meer
Person

Jos Pinte

Waarom we dringend slimmer moeten worden…

Onze productiebedrijven moeten zich kunnen transformeren tot sterke, innovatieve en duurzame bedrijven van de toekomst die ook vanuit onze regio de wereld kunnen veroveren.

Lees meer
Person

Thierry Castagne

C'est en forgeant qu'on devient forgeron

Agoria est convaincue que l’immersion en entreprise constitue une voie privilégiée pour répondre aux défis de nos entreprises et éviter le chômage des jeunes.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

De broodnodige make-over van onze maakindustrie

Met het project ‘Made different’ willen we op termijn 500 Vlaamse maakbedrijven laten evolueren tot echte “fabrieken van de toekomst”.

Lees meer
Person

Baudouin Corlùy

Nu of nooit voor investeringen in ultrabreedband

10% extra breedbanddekking zou ons bruto binnenlands product (bbp) met 1,5% doen stijgen. Dat zegt onze overheid. Hoog tijd dus om in actie te schieten. Het nationaal plan voor de invoering van een netwerk van snel en ultrasnel internet komt als geroepen.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

“What’s next”: drie trends om te onthouden!

Tijdens het Mobile World Congress met zijn 1800 exposanten vond een hele week lang simultaan ook de “What’s next”-conferentie plaats. We beëindigen onze blog met drie ‘must knows’.

Lees meer
Person

Paul Soete

Langer werken is Zweeds normaal

Moet je op studiereis naar Zweden met de minister van Pensioenen om overtuigd te worden van de noodzaak langer te werken? Natuurlijk niet. Dat is evident als je weet dat de vergrijzingsgolf op ons afkomt. Maar hoe pak je dat langer werken aan?

Lees meer
Person

Thierry Castagne

Les pôles de compétitivité en Wallonie : plus vite, plus fort, plus loin

Le Financial Times classe la Wallonie parmi les régions d’Europe où il est le plus intéressant d’investir.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: Amazon op zoek naar apps

And the winner is... op het Mobile World Congress worden ook heel wat prijzen uitgedeeld. Mijn aandacht ging maandag o.a. naar de Mobile Premier Awards, waar ook Belgen de finale haalden. Dinsdag had ik een ontmoeting met Amazon, dat geïnteresseerd kijkt naar (Belgische?) apps.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: eerste indrukken!

Het Mobile World Congress 2014 heeft zijn start niet gemist. Maandag was een drukke eerste dag, met ook op de Belgische stand van de Agoria App Alliance in Hall 7 veel bezoekers. Veel tijd om te bloggen was er niet, maar hier toch alvast enkele eerste indrukken... in foto’s!

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: 3 soorten ‘business’ apps

Vandaag gaat het Mobile World Congress effectief van start en kan je me live volgen via Twitter op #MWC14B. Vanavond komt Marc Zuckerberg de mobiele strategie van Facebook na de overname van Whatsapp toelichten. Wie weet kan ik snel een ‘selfie’ met hem maken!

Lees meer
» «

Vind een lid

Eerste ‘Indumation Network Event’ is schot in de roos

Bijna 790 ondernemers zakten af naar de Brabanthal in Leuven om er een blik te werpen op de nieuwste innovaties op het gebied van industriële automatisering, maar vooral ook om op ongedwongen wijze bij te praten en toekomstige projecten te bespreken

Lees meer

CECE-congres: Hoe overleven in volatiele en onvoorspelbare markten?

Hoe de evolutie op sommige complexe geografische markten voorspellen? Hoe bijvoorbeeld als machineconstructeur de juiste beslissingen nemen m.b.t. de woelige Russische markt of sectoren zoals de van soms sterk fluctuerende factoren afhankelijke mijnbouwindustrie? Het zijn vragen die op 17 oktober aan bod komen tijdens het Economisch Forum van CECE in Antwerpen. Schrijf in!

Lees meer

"Belgische technologie voor voedingsindustrie is wereldklasse"

Ann Dhont, managing director van Spiromatic, is sinds 1 september ook voorzitter van de Food Technology Club (FTC), Agoria’s internationale business development club voor fabrikanten die technologie voor de voedingsindustrie ontwikkelen. En ze heeft er zin in: "Er zit in ons land zoveel expertise... Als we elkaar versterken, gaan we samen vooruit. Ook internationaal."

Lees meer

Pleidooi voor grenzeloze samenwerking en gerichte innovatie

Steeds meer spelers in de maakindustrie bundelen de krachten om via gedeelde R&D een maximale meerwaarde voor de klant te bieden. Agoria en Sirris brachten op 23 september Belgische en Nederlandse bedrijven en ondersteunende organisaties samen in Diepenbeek. De belangrijkste learnings op een rij.

Lees meer

Dewulf kondigt akkoord voor overname Miedema aan

De overname zal het assortiment aardappel- en groentemachines van Dewulf versterken en de groep doen uitgroeien tot de wereldtop binnen dit segment van landbouwmachineproducenten. Miedema ontwikkelt en produceert technologie voor het inschuren, sorteren, transporteren en poten van aardappelen.

Lees meer