banner
FR

AFT VAS

Agenda

Agoria index

Banking Technology

Bedrijvengids

Blogpost

Federaal

Food Technology Club

Geo-ICT

GoodNews!

Hidden Articles

Home

Infrastructure club

International Business

Mediaroom

Medical Technology Club

Metal Alliance

Renewable Engergy Club

Sports technology

Would you like to ict with me

Business Development

Over Agoria

Contact

Energie

Innovatie

Milieu

Regelgeving & Normalisatie

Talent & Arbeidsmarkt

Sociaal

Agoria Academy

App Alliance

Carbon Energy Club

Data Alliance

E-gov Awards

Jobs

Lid worden

Vlaanderen

Wallonie

Brussel

bsdi

Privacy

Hannelore Watelle en Vladyslav Tsybulnyk zijn techies van het jaar

Hannelore Watelle (18) uit Oostkamp en Vladyslav Tsybulnyk (21) uit Blankenberge zijn de winnaars van Agoria's ‘Because I’m techie’-campagne. Op 21 oktober ontvingen ze uit handen van minister Crevits een gepersonaliseerde gamecomputer en een MacBookPro. Ondertussen wordt in onze technologiebarometer de stijgende populariteit van technologiestudies bevestigd.

Lees meer

Agoria: “Focus op een snel herstel van de economie”

Agoria is tevreden dat de nieuwe federale regering volgende week aan de slag kan gaan. "De focus op structurele maatregelen voor onze economie is erg belangrijk," zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria. "Een gezonde economie is immers noodzakelijk voor een snel herstel."

Lees meer

Agenda

Workshop 'Kan ik in de toekomst nog keramische vezels gebruiken?'

Schrijf je in

Nebucom Bootcamp: juridische aspecten van cloud computing

Schrijf je in

Infozitting over stroomtekort en afschakelplan

Schrijf je in

Workshop: EU-richtlijn infrastructuur alternatieve brandstoffen

Schrijf je in

Normalisatie van gevelelementen: actualiteit en vooruitblik

Schrijf je in

Opleiding 'Productaansprakelijkheid bij CE-markering'

Schrijf je in

Infosessie over gewestelijke investeringen in elektromechanische insta...

Schrijf je in

Workshop 'Milieuboodschappen op bouwproducten'

Schrijf je in

Roadshow 2014 bij Luikse hightech bedrijven

Schrijf je in

Seminar 'Duurzame inzetbaarheid: één jaar na invoering van werkgelegen...

Schrijf je in
» «
Person

Marc Lambotte

Regeerakkoord: is dit genoeg?

Is dit genoeg? Dat is de vraag die heel wat mensen zich stellen over de inhoud van het regeerakkoord van de nieuwe federale regering. Bevat het regeerakkoord voldoende elementen om de concurrentiepositie van onze bedrijven eindelijk te herstellen?

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Op weg naar een coherent energiebeleid?

Het voornemen om een coherent energiebeleid uit te werken in het regeerakkoord is positief. Maar dit voornemen wordt (nog) niet omgezet in concrete beslissingen. Het regeerakkoord geeft geen duidelijk strategie voor het bereiken van een optimale energiemix.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kan de nieuwe federale regering investeerders verleiden?

Echte economische groei blijft nog steeds achterwege en onze loonkostenhandicap tegenover het buitenland kost onze industrie nog elke dag jobs en marktaandeel op onze exportmarkten. Het wordt dan ook tijd dat de nieuwe federale regering aan de slag gaat.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Het einde van de gemengde school

Als gemengd onderwijs een beperkende factor wordt bij de vrije beroepskeuze van jongeren, dan moet men in specifieke gevallen de voor- en nadelen van co-educatie opnieuw durven af te wegen.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Nulgroei? Daar tekenen we niet voor

Hoewel sommige voorspellers al een tijd een heropleving aankondigen, slaat de industriële motor van ons land niet aan. Voor echte groei is een grondige onderhoudsbeurt nodig.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

De vier werven voor de volgende Brusselse regering

De nieuwe Brusselse regering die momenteel wordt gevormd, staat voor heel wat uitdagingen. We geven alvast vier prioritaire werven mee.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vijf jaar studeren voor industrieel ingenieur: neen bedankt!

Drie bachelorjaren plus één masterjaar volstaan om industrieel ingenieurs op te leiden. Dat zeggen ook de bedrijven, waar toch 85% van onze industrieel ingenieurs aan de slag gaan.

Lees meer
Person

Marc Lambotte

Kies Technologie op 25 mei!

"Hoe gaan we dat betalen?" Iedereen weet dat er keuzes moeten worden gemaakt. Agoria vraagt een duidelijke keuze voor de industrie, de belangrijkste groeimotor van onze economie.

Lees meer
Person

Floriane de Kerchove

Wie zorgt ervoor dat de metro morgen ook nog rijdt?

Brusselse ondernemingen vinden geen technologisch gekwalificeerd personeel. Om de welvaart van morgen veilig te stellen, is het noodzakelijk om werknemers met een technologisch profiel op te leiden!

Lees meer
Person

Paul Soete

Minimumlonen – De tijd van de symbolische discussies is voorbij

Bij de landen zonder nationaal minimum zitten heel wat landen waar via cao’s het aantal laag betaalden beperkt blijft. Daar kan je spreken over een feitelijk minimum.

Lees meer
Person

Baudouin Corlùy

Geen witboeken meer, maar graag een digitale boost

25 mei is geen deadline, maar een kans om ons land een digitale boost te geven. Wat als we van ‘digitaal’ nu eens een echte prioriteit maakten in plaats van het zoveelste witboek?

Lees meer
Person

Mathias Cys

Waarom we uit Brussel verhuizen?

Het lijkt er sterk op dat er een houdbaarheidsdatum staat op de aanwezigheid in een Brusselse stadscontext. Tijd voor actie, vindt Agoria.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

Vlaanderen: beter doen met minder middelen

Bedrijven die succesvol zijn, moeten innoveren en transformeren. Een noodzaak, want wie stil zit wordt ingehaald door de concurrentie. Wat geldt voor onze productiebedrijven, zou ook zo moeten zijn voor de Vlaamse én lokale overheden.

Lees meer
Person

Paul Soete

Indexering: grafdelver van het sociaal overleg?

Als ooit het sociaal overleg ten grave wordt gedragen, mag de automatische indexering zeker vooraan mee in de stoet. Indexering en onderhandelingsvrijheid gaan niet samen, zegt Paul Soete, CEO van Agoria, in zijn nieuwste blog.

Lees meer
Person

Frank Vandermarliere

Belastingdruk technologiebedrijven met 22 procent gestegen

De belasting op winst en vermogen van ondernemingen neemt dit jaar in België met 1,2 miljard euro toe. Sinds de regering Di Rupo I aan de slag ging, steeg de belastingdruk in de technologische industrie met 22%.

Lees meer
Person

Mathias Cys

Stadstol of rekeningrijden?

Er zijn al verschillende actieplannen geweest om de mobiliteitsuitdaging en fileprobleem in Brussel aan te pakken. Toch blijft de verkeerssituatie jaar na jaar verslechteren.

Lees meer
Person

Paul Soete

Weg met dat ‘low tech-complex’

De oorzaak voor het negatieve kantelen van de Belgische handelsbalans is niet de kwaliteit van onze producten. België is wel degelijk sterk in hightech.

Lees meer
Person

Jos Pinte

Waarom we dringend slimmer moeten worden…

Onze productiebedrijven moeten zich kunnen transformeren tot sterke, innovatieve en duurzame bedrijven van de toekomst die ook vanuit onze regio de wereld kunnen veroveren.

Lees meer
Person

Thierry Castagne

C'est en forgeant qu'on devient forgeron

Agoria est convaincue que l’immersion en entreprise constitue une voie privilégiée pour répondre aux défis de nos entreprises et éviter le chômage des jeunes.

Lees meer
Person

Wilson De Pril

De broodnodige make-over van onze maakindustrie

Met het project ‘Made different’ willen we op termijn 500 Vlaamse maakbedrijven laten evolueren tot echte “fabrieken van de toekomst”.

Lees meer
Person

Baudouin Corlùy

Nu of nooit voor investeringen in ultrabreedband

10% extra breedbanddekking zou ons bruto binnenlands product (bbp) met 1,5% doen stijgen. Dat zegt onze overheid. Hoog tijd dus om in actie te schieten. Het nationaal plan voor de invoering van een netwerk van snel en ultrasnel internet komt als geroepen.

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

“What’s next”: drie trends om te onthouden!

Tijdens het Mobile World Congress met zijn 1800 exposanten vond een hele week lang simultaan ook de “What’s next”-conferentie plaats. We beëindigen onze blog met drie ‘must knows’.

Lees meer
Person

Paul Soete

Langer werken is Zweeds normaal

Moet je op studiereis naar Zweden met de minister van Pensioenen om overtuigd te worden van de noodzaak langer te werken? Natuurlijk niet. Dat is evident als je weet dat de vergrijzingsgolf op ons afkomt. Maar hoe pak je dat langer werken aan?

Lees meer
Person

Tanguy De Lestré

Mobile World Congress: Amazon op zoek naar apps

And the winner is... op het Mobile World Congress worden ook heel wat prijzen uitgedeeld. Mijn aandacht ging maandag o.a. naar de Mobile Premier Awards, waar ook Belgen de finale haalden. Dinsdag had ik een ontmoeting met Amazon, dat geïnteresseerd kijkt naar (Belgische?) apps.

Lees meer
Person

Thierry Castagne

Les pôles de compétitivité en Wallonie : plus vite, plus fort, plus loin

Le Financial Times classe la Wallonie parmi les régions d’Europe où il est le plus intéressant d’investir.

Lees meer
» «

Vind een lid

Renson: "Agoria lobbyt intensief voor de technologische industrie"

Agoria is all about business. Your business. In een wereld van toenemende regelgeving en concurrentie verdedigt Agoria de standpunten van de technologische industrie voluit op de verschillende beleidsniveaus. Bekijk de videogetuigenis van Renson, Europees leider op het domein van ventilatie en zonnewering.

Lees meer

Van Hool krijgt Amerikaans order van meer dan duizend autocars

Het mega-order is afkomstig van ABC Companies, de exclusieve distributeur van Van Hool in de VS en Canada. Het eerste lot voertuigen van het order wordt al in het 4de kwartaal 2014 in productie genomen in Koningshooikt en zal vanaf het 1ste kwartaal 2015 geleverd worden.

Lees meer

Prijsuitreiking ‘Because I’m techie’: bekijk de video!

Deze week hebben we in Brussel Hannelore Watelle en Vladyslav Tsybulnyk in de bloemetjes gezet als winnaars van onze Because I’m Techie-actie. Bekijk hier het videoverslag en de foto’s van de prijsuitreiking door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Lees meer

Muren beklimmen zoals een gekko

Een 100 kg wegende man met een last van 22 kg slaagde erin een verticaal oppervlak te beklimmen met klimschoenen gemaakt naar het model van de poten van de gekko.

Lees meer

Solar Team scoort op EK Zonnewagenracen

Het Belgische Punch Powertrain Solar Team is in Zolder derde geworden op het Europees Kampioenschap Zonnewagenracen. Op 18 oktober 2015 komt het team met een nieuwe, nog te ontwikkelen wagen aan de start van de World Solar Challenge-race in Australië.

Lees meer

Umicore in de prijzen voor werk in Afrika

Umicore en Worldloop hebben de Ondernemers voor Ondernemers-trofee gewonnen voor hun gezamenlijke inspanningen om een milieuvriendelijke oplossing te vinden voor elektronisch afval dat in Afrika wordt verzameld en ontmanteld.

Lees meer

Flanders’ Make geeft Vlaamse maakindustrie een innovatieboost

Gisteren werd in Lommel het gloednieuw strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie voorgesteld. In Flanders' Make bundelen Vlaamse onderzoekscentra en universiteiten hun krachten om met hoogtechnologische bedrijven samen te werken aan preconcurrentieel onderzoek en innovatie.

Lees meer